Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

De ParkinsonThuis studie

Vanuit o.a. het Radboud UMC en het Michael J. Fox Foundation is de ParkinsonThuis studie gestart.

 

In de ParkinsonThuis studie wordt nieuwe technologie ingezet om meer inzicht te krijgen in het dagelijks beloop van de ziekte van Parkinson. Door middel van een smartwatch met ingebouwde bewegingssensor kan in de thuissituatie 24/7 worden bijgehouden of er tremoren zijn, hoe actief patiënten zijn en hoe goed patiënten slapen. Deze metingen zijn niet alleen waardevol voor de wetenschap, maar ook voor patiënten zelf. Dankzij een speciaal voor deze studie ontwikkelde app voor de mobiele telefoon kunnen patiënten de verzamelde gegevens dan ook zelf bekijken. Bovendien kunnen met deze app herinneringen voor medicijnen worden ingesteld en wordt de daadwerkelijke medicijninname geregistreerd.

De patiënten worden 3 maanden lang gevolgd en krijgen eenmalig een onderzoek (met o.a. lichamelijke testen). Deze worden afgenomen door een fysiotherapeut. Jolijn gaat aan dit onderzoek meewerken.

Zij heeft een cursus gevolgd voor het afnemen van de bepaalde testen en gaat binnenkort een aantal patiënten testen.

Wilt u meer weten over deze studie, of wilt u ook meewerken aan dit onderzoek, ga dan naar parkinsonthuis.nl of vraag het aan Jolijn (dit kan tijdens de behandeling of op dinsdag van 09.00 uur tot 10.00 uur in de Beweegwinkel).

Naar nieuwsoverzicht
Parkinson
Parkinson