Basisscholing MS

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober heeft Merle Leemhuis de landelijk basisscholing voor het MS netwerk gevolgd. Deze scholing is verplicht om toe te mogen treden tot het landelijke MS zorg netwerk. De dag is voor alle disciplines die te maken krijgen met mensen met MS.

Na de lunch waren er monodisciplinaire workshops. De workshop voor de fysiotherapeut en oefentherapeuten ging over de stimulatie van de cardiorespiratoire fitheid. Hierbij werd uitleg gegeven over hoe je met MS patiënten kunt trainen en wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde handelingen.

De eerste dag werd afgesloten met een presentatie over samenwerken aan zelfmanagement door Merel van Uden. Dit was erg leuk en gaf weer een nieuwe kijk op de manier van werken met patiënten.

Op de tweede dag ging Gerald Hengstman in op de medische behandelingen bij MS. Hierbij werd gesproken over de medicatie die wordt voorgeschreven en de reden van medicatie. Waarom krijgt de ene persoon het wel en de ander niet en wat zijn de gevolgen hiervan. In de middag kon je jezelf inschrijven voor een keuze workshop. Merle heeft toen de workshop spasticiteit bij MS gevolgd. Deze workshop ging echter veel over de medicatie bij spasticiteit en was niet heel therapeutisch ingericht. Wel werd duidelijk hoe de artsen redeneren bij het geven van medicatie.

De tweede dag werd afgesloten met een verhaal van een MS patiënt. Niels van Buren was de eerste man met MS die de Mount Everest heeft beklommen. Hij vertelde hoe zijn wereld instortte bij de diagnose MS en hoe hij toch op dit moment alles uit het leven probeert te halen.

Al met al waren het twee leerzame dagen en start Merle nu officieel in het MS Netwerk.

Heeft u vragen over MS of wilt u meer informatie over sporten met MS neem dan contact op met de praktijk.

 

Terug
Basisscholing MS
Basisscholing MS