Cursus beweegprogramma deel 2 ‘coronaire hartaandoeningen’

Op vrijdag 12, 20 en zaterdag 21 september heeft Merle Leemhuis de driedaagse cursus coronaire hartaandoeningen gevolgd.

De eerste dag was gezamenlijk met de cursus hartfalen. In de ochtend werd de algemene inspanningsfysiologie herhaald. In de middag kwam dhr. Melker cardioloog in het OLVG West een presentatie geven.

Dit was een erg leerzame en leuke middag. Hij vertelde over de verschillende coronaire aandoeningen zoals een myocardinfarct en ritmestoornissen. Daarnaast liet hij ook beeldmateriaal van het hart tijdens een operatie zien. Op dit beeldmateriaal konden wij zien hoe het hart daadwerkelijk functioneert en ook hoe het hart af en toe ook niet functioneert.

De tweede cursusdag begon met een presentatie over de hartrevalidatie zoals die in het ziekenhuis wordt gegeven. Dit is belangrijk om te weten omdat wij in de eerste lijn hier verder op door moeten gaan tijdens de beweegprogramma’s. Hierna volgde de inspanningsfysiologie, testen en trainingsleer bij mensen met een coronaire hartaandoening. Hier werd ook het opzetten van het beweegprogramma doorgenomen. In de avond kregen we 3 casus beschrijvingen van patiënten die we de volgende dag ook echt gingen zien. Deze moesten wij alvast voorbereiden zodat wij de derde dag een goede intake konden doen en daarbij een behandelplan konden maken.

De derde en laatste dag stond in het teken van een intake met een passend behandelplan. Wij maakten kennis met de 3 patiënten waarvan wij de avond ervoor de gegevens hadden gekregen. In kleine groepjes begonnen wij met de intake. Aan de hand van de intake hebben wij met ons kleine groepje een behandelplan gemaakt. Deze gingen wij In de middag ook daadwerkelijk uitvoeren met de patiënt. Dit was erg leerzaam om te doen.

Merle Leemhuis is na het volgen van deze cursus gecertificeerd voor het geven van beweegprogramma’s bij mensen met coronaire hartaandoeningen.

Heeft u interesse neem dan contact op met de praktijk.

Terug
Cursus beweegprogramma deel 2 ‘coronaire hartaandoeningen’
Cursus beweegprogramma deel 2 ‘coronaire hartaandoeningen’