Cursus valpreventie & valtraining

De afgelopen 10 weken heeft de eerste cursus valpreventie en valtraining plaatsgevonden binnen de praktijk. De cursus werd gegeven door Maureen Jutstra en Merle Leemhuis.

De cursus is bedoeld voor ouderen boven de 65 jaar die nog zelfstandig wonen maar zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker gevallen zijn.

 

De cursisten hebben de afgelopen 10 weken 2 keer per week 1 uur geoefend. De lessen stonden in het teken van het vergroten van de kracht in de beenspieren, balanstraining en het vallen en opstaan.

Tijdens de eindevaluatie kwamen er positieve resultaten naar voren en waren alle cursisten verbeterd in zowel kracht, snelheid, balans en het looppatroon.

Enkele uitspraken van cursisten:

  • “Ik voel me een stuk zekerder tijdens het lopen op straat”
  • “Ik kan opstaan uit de stoel zonder mijn handen te gebruiken, dit kon ik voor de cursus niet”
  • “De uitspraak ‘ik weet wat ik moet doen’ vergeet ik niet meer na deze cursus. wanneer ik zou vallen weet ik ook echt wat ik moet doen”
  • “De cursus gaf mij veel tips waar ik zelf nooit over nagedacht zou hebben”

Naar aanleiding van deze positieve resultaten en de positieve feedback die we van de cursisten gekregen hebben, willen we in het najaar van 2019 (rond oktober) de cursus valpreventie en valtraining opnieuw geven.

Herkent u zichzelf hierin en/of bent u geïnteresseerd, neem dan gerust contact op met de praktijk.

Terug
Cursus valpreventie & valtraining
Cursus valpreventie & valtraining