Dementiecongres

Op 31 oktober zijn Maureen Jutstra en Linda Jansen naar Garderen getogen om naar het NPI congres " dementie, een uitdagende puzzel" te gaan.

De dag begon met het toneelstuk 'dag mama', waarin een groep van psychologen door middel van toneel liet zien welke invloed dementie heeft op de persoon met dementie, de familie en de hulpverleners.

Dit gaf een mooie maar ook pijnlijke kijk op de dagelijkse problemen die dementie heeft op alle betrokkenen. Daarna werden scènes opnieuw gespeeld door de acteurs/psychologen, waarbij ze lieten zien hoe een andere aanpak van de situaties een heel ander resultaat heeft. Mocht u meer willen weten of dit toneelstuk ook willen bekijken, ga dan naar oudwordenmetzorg.nl

Na een lunch en wandeling gingen we door met een aantal presentaties over dementie en de invloed van bewegen. Het is wederom aangetoond dat bewegen een positieve invloed heeft op dementie, niet alleen op oudere leeftijd. Juist op jonge leeftijd bewegen is al een belangrijke stap om dementie tegen te gaan. We zijn ook bijgepraat over de positieve gezondheidszorg, dit is een nieuwe kijk op ziekte en gezondheid, uitgewerkt door dr. Machteld Huber. Het leert ons anders kijken naar gezondheid, met meer aandacht voor wat nog wel kan ipv wat niet meer kan.

Vervolgens werd er verteld over de nieuwste apps, robotica en technische innovaties rondom dementie, met name in de verpleeghuiszorg. Dit is voor ons nu wat minder van belang. De ontwikkeling gaat echter zo hard, dat er voor de thuiswonende dementerende op termijn ook technische hulpmiddelen ter beschikking komen.

Al met al een zeer interessante en nuttige dag, met zo af en toe een verrassende kijk op onszelf en de mensen die we willen helpen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op met onze praktijk.

 

Terug
Dementiecongres
Dementiecongres