Even voorstellen Janneke van Dieten

Ik ben Janneke van Dieten en geboren in het dorpje Schaijk in Brabant. Sinds 2009 woon ik in Nijmegen. Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nadat ik 2,5 jaar werkervaring had opgedaan in verschillende praktijken (met o.a orthopedie, neurologie, sportrevalidatie en kinderen) ben ik mezelf gaan specialiseren in de kinderfysiotherapie.

Met kinderen werken vind ik al heel mijn leven ontzettend leuk en vooral als kinderfysiotherapeut kun je veel betekenen voor een kind. Met kinderen werken is elke dag weer anders. Ze zijn goud eerlijk, zeggen alles wat ze denken en met een dosis humor kun je ze vaak goed motiveren en vergeten ze soms even dat ze therapie hebben. En juist de interactie met een kind vind ik heel erg leuk en daar krijg ik enorm veel energie van.

Naast dat ik werkzaam ben als fysiotherapeut, ben ik ook werkzaam als tennistrainster. In 2006 studeerde ik af van het CIOS in Arnhem. Maar mijn leergierigheid was zo groot dat ik daarna nog de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) ben gaan doen om het vak Lichamelijk Opvoeding te kunnen geven in het Voortgezet Onderwijs.  In 2009 heb ik mijn 1e graad bevoegdheid gehaald.  Toen hield mijn leergierigheid naar sport en het menselijk bewegen nog steeds niet op en ben ik nog fysiotherapie gaan studeren en tot slot ook nog kinderfysiotherapie.

In deze praktijk behandel ik voornamelijk kinderen en begeleid ik groepen zoals BabyFit, Peuterfit, Snel & Fit, Fit Plus, MS groep en werk ik samen met het consultatiebureau en de kindercoach. Daarnaast behandel ik ook volwassenen met zowel orthopedische als neurologische aandoeningen.

In mijn vrije tijd tennis en squash ik. Ik train in Nederland en speel competitie voor een Duitse tennisvereniging en daar speel ik Verbandsliga 2. Daarnaast houd ik ontzettend veel van reizen en ga ik in de zomer graag bergbeklimmen, kajakken, hiken enz.

Terug
Janneke van Dieten
Janneke van Dieten