Geslaagd!

Ik, Merle Leemhuis, mag mijzelf ‘Master Geriatrie oefentherapeut’ noemen. Als Master geriatrie ben ik gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd met meervoudige gezondheidsproblemen. Het gaat hierbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Tijdens de Master heb ik kennis gekregen over de meest voorkomende ouderdomsziekten zoals: gewrichtsaandoeningen, hart- en vaatproblemen, neurologische aandoeningen en dementie. Als geriatrietherapeut bied ik therapie op maat waarin het fysiek functioneren van de patiënt centraal staat. Zo help ik bij problemen in het dagelijks leven, het behouden of herwinnen van activiteiten, kracht en balans etc.

De therapie varieert uit het oefenen van dagelijkse handelingen zoals het traplopen, fietsen, wassen en aankleden, het vergroten van kracht en balans middels oefeningen, looptraining en transfertraining. Ook begeleiding van mantelzorgers, valpreventie en advies behoort tot het aanbod van de geriatrietherapeut. 
Samen met mijn collega’s Linda en Maureen hoop ik al onze geriatriepatiënten te kunnen helpen. Dit kan zowel in de praktijk als aan huis.
Wilt u meer weten over geriatriefysiotherapie of heeft u een vraag dan kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Terug
Geslaagd
Geslaagd