NVFG-congres ‘hoofdzaken’

Op 5 oktober was Linda Jansen bij het congres van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie in Veenendaal.

Dit jaar stonden ouderen met neurologische aandoeningen centraal. Ouder worden met een centraal neurologische aandoening zoals CVA, de ziekte van Parkinson of dementie is een uitdaging voor de patiënt en zijn omgeving. Wij als geriatriefysiotherapeuten zien in toenemende mate patiënten met centraal neurologische aandoeningen. Ondanks het bestaan van ziektespecifieke richtlijnen kan de behandeling van deze patiënten een uitdaging zijn.

Tijdens het NVFG Congres is Linda bijgepraat over de state-of-the-art op het gebied van centraal neurologische aandoeningen bij ouderen. De nadruk lag op CVA, de ziekte van Parkinson en dementie, maar ook overkoepelende thema’s werden besproken. Er was aandacht voor de resultaten van wetenschappelijk onderzoek maar ook effectief gebleken praktische toepassingen. Daarnaast was er ruimte om collega’s uit het werkveld te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Binnen onze praktijk zijn er 3 geriatriefysiotherapeuten werkzaam: Linda Jansen, Merle Leemhuis(i.o.) en Maureen Jutstra(i.o.). Mocht u vragen hebben over ons vak, een behandeling wensen of op zoek zijn naar meer informatie dan kunt u ons altijd aanspreken of bellen. Wij helpen u graag verder!

Terug
NVFG-congres ‘hoofdzaken’
NVFG-congres ‘hoofdzaken’