Oefentherapie Cesar

Wat houdt dit nou eigenlijk in?

Oefentherapie Cesar is een therapie gericht op het gebied van houding en beweging. Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt,

maar ook probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en bewegingen worden zodanig verbetert dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

Wat is oefentherapie?

De oefentherapeut is specialist in houding en bewegen. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijks leven kunnen worden toegepast, leert de cliënt anders en beter bewegen, gezonder gedrag en een andere leefstijl. De therapie zal bestaan uit advies over hoe klachten in de toekomst kunnen worden voorkomen en u leert bewegen met een juiste belasting en belastbaarheid. Samen met de oefentherapeut krijgt u grip en controle op uw dagelijkse houding en beweging, dankzij inzicht in activiteiten en door oefeningen die aansluiten op uw levensstijl.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn en spanning.

Binnen de praktijk is Merle Leemhuis onze oefentherapeut, zij kan u helpen bij klachten die ontstaan of in stand worden gehouden door een verkeerde houding of een verkeerd beweegpatroon.

Ga voor meer informatie naar de pagina Oefentherapie Cesar of neem contact op met de praktijk.

Terug
Oefentherapie
Oefentherapie