Pilates

Pilates gaat uit van een combinatie van lichamelijke en geestelijke inspanning. Het is geschikt voor iedereen die zijn lichaam in vorm wil krijgen en houden. Daarnaast ligt bij Pilates de nadruk op het trainen van de rompstabilisatie in allerlei houdingen. Ook zult u merken dat de gebieden rond de buik, benen en billen strakker worden, omdat juist van die spiergroepen tijdens de training veel gevraagd wordt.

Pilates is zowel geschikt voor mensen in topconditie als voor mensen die van een letsel herstellen en voor ouderen. Ook mensen die lange tijd niets aan lichaamsbeweging hebben gedaan, kunnen met Pilates hun conditie geleidelijk weer opbouwen. Pilates is tevens zeer geschikt voor mensen met (langdurige) rug- of bekkenklachten. In de praktijk blijkt dat bij deze mensen de rompstabiliteit vaak te wensen over laat. Gerichte training door middel van Pilates kan ervoor zorgen dat de verantwoordelijke spiergroepen sterker worden, de rompstabiliteit toeneemt en de klachten afnemen.

Tijdens de oefeningen worden geen apparaten gebruikt. Wij geven  Pilates grondoefeningen en uw eigen lichaamsgewicht dient ter verzwaring. De geleerde oefeningen kunt u heel gemakkelijk ook thuis doen.

Voor meer informatie neemt u contact op met de praktijk.

Terug
Pilates
Pilates