Sportservice Ede gaat meer bewegen

Directeur Ronald ter Hoeve (49 jaar) van Sportservice Ede en omgeving heeft zich als boegbeeld opgeworpen om te laten zien wat meer bewegen doet met het lichaam in combinatie met gezond eten. In zijn jongere jaren was Ronald zeer sportief en deed onder andere aan schermen op hoog niveau en waterpolo maar in de loop van de jaren is dit door zijn drukke baan in combinatie met zijn gezin er niet meer van gekomen en is zijn actieve levensstijl omgezet naar een inactieve levensstijl. Een actieve levensstijl heb je als je minimaal 5 dagen per week 30 minuten per dag matig-intensief beweegt. Dit is volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB).

Op dinsdag 5 april heeft Ronald ter Hoeve bij ons op de praktijk, onder begeleiding van Wietske van der Molen, een fysiofitheidscheck ondergaan. Deze check bestaat uit het doen van verschillende metingen: bloedglucose (suiker), cholesterol, gewicht, BMI, spier- en vetpercentage, buik- en heupomvang, bloeddruk, handknijpkracht en een conditietest (gemeten op een fiets).Na deze test is Ronald 20 dagen lang op een gesponsorde en geleende speedbike (elektronische racefiets) van Arnhem naar Ede op en neer gefietst en heeft hij met behulp van een diëtiste zijn voedingspatroon aangepast.

Na 20 dagen is Ronald opnieuw getest en gemeten. Qua gewicht is er weinig verschil opgetreden maar in het spier- en vetpercentage ten opzichte van elkaar is er wel verschil opgetreden, ten goede. Spiermassa weegt namelijk zwaarder dan vet waardoor het lijkt alsof je niet afvalt als je alleen op een weegschaal kijkt naar het gewicht. Belangrijk is juist om hierbij te kijken naar de verhouding tussen spier- en vetmassa. In deze 20 dagen is de buikomvang met 3cm verminderd en is de handknijpkracht van 111kg naar 130kg verbeterd. De handknijpkracht is een meetinstrument die de hoeveelheid spiermassa aangeeft in het lichaam. Het algeheel uithoudingsvermogen is verbeterd van VO2max 33 naar 35.

Ronald geeft aan dat hij zich fitter voelt en lekkerder in zijn vel zit. Hij heeft ook weer zin om zijn oude sport op te pakken (schermen) hetgeen hij elke keer wel wilde doen maar het dan toch niet door kon zetten tot het daadwerkelijk doen. Hij heeft zich hiervoor al ingeschreven. Zijn tienerdochter geeft aan dat haar vader energieker is en ondernemender, ook ’s avonds na het werk!

De geleende speedbike gaat per 7 mei weer terug naar de winkel en gaat hij er op een andere manier voor zorgen zijn actieve leven te blijven voortzetten. Op 27 mei aanstaande zal hij opnieuw getest en gemeten worden. We houden u op de hoogte.

Terug
Sportservice Ede
Sportservice Ede