Webinar Merle

Op woensdag 9 December heeft Merle het Webinar hersenletsel gevolgd. Dit jaar was de bijeenkomst online vanwege de corona maatregelen. Dit was echter erg goed geregeld door de organisatie.

De middag bestond uit verschillende onderwerpen waaronder:

Tips en tools bij zichtproblemen

Tijdens deze presentatie werd er uitleg gegeven over de verschillende zichtproblemen die kunnen ontstaan als het gevolg van hersenletsel. Dit was erg leerzaam en maakt een veel begrijpelijk. Daarnaast is er uitleg gegeven over hoe je kan testen of een patiënt last heeft van zichtverlies.

Neglect: diagnostiek en behandeling

Tijdens deze presentatie werd er uitleg gegeven over de diagnostiek en behandeling die bij klimmendaal revalidatie wordt gegeven. Dit geeft inzicht in welke onderzoeken er worden gedaan en waar een behandeling uit bestaat. Hier kan je in de eerste lijn, waar mensen in de chronische fase verder gaan op voortborduren.

Cognitieve communicatie stoornissen

In deze presentatie werd ingegaan op wat een cognitieve communicatie stoornis inhoud. Dit is vaak nog een onderwerp waar weinig aandacht voor is. Toch ervaren mensen met hersenletsel vaak cognitieve communicatie stoornissen. Het is fijn om hier uitleg over te hebben gehad zodat je dit mee kan nemen in je behandeling.

Levend verlies bij hersenletsel

Tijdens de laatste presentatie ging het over levend verlies. Hiermee werd bedoeld het verlies wat mensen ervaren als gevolg van het hersenletsel. Ook bij levend verlies is er sprake van een rouw proces. Echter is hier soms niet genoeg aandacht voor of ervaren mensen dit zelf als niet goed. Door hier meer aandacht aan te geven voelen patiënten zich meer begrepen en krijgen ze ruimte om hun verlies te verwerken.

Al met al was het een leerzame en leuke middag!

Terug
Webinar Merle
Webinar Merle