Zorg 1 lage rug

Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem & van Bergen heeft een nieuwe werkwijze voor cliënten met lage rugklachten: Back to Move. Met een programma ‘op maat’ helpen we u de rugklachten te verminderen en terugkeer van de klachten te voorkomen. We kijken daarbij naar alle factoren die de rugklachten hebben veroorzaakt en in stand houden.

Op maat

Aan de hand van enkele specifieke vragenlijsten beoordeelt de therapeut welke factoren voor u van belang zijn. Samen met u worden de doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen zijn altijd gericht op:

  • Het verminderen van de pijnklachten
  • Het verbeteren van uw lichamelijk functioneren
  • Het voorkomen van terugkeer van de klachten en wat u zelf hieraan kunt doen (zelfmanagement)

U wordt ingedeeld in een licht, midden of uitgebreid programma. Bij deze indeling kijkt de therapeut wat het best passende programma voor u is om de genoemde doelen te behalen.

Complete begeleiding

Back to Move biedt een mix van diverse behandelingen en soort begeleiding. De therapeut gaat samen met u op zoek naar wat voor u effectief is. Als u deelneemt aan Back to Move verlangen wij van u ook een inspanning. Afhankelijk van uw programma krijgt u naast de reguliere behandelingen voorlichting en/of een rug revalidatieprogramma bij ons in de praktijk. Het rug revalidatie programma zet u voort bij uw eigen sportschool of bij “Sporten op maat”: in de praktijk (voor eigen rekening). Allemaal bedoeld om de belastbaarheid (wat uw lichaam aan kan) af te stemmen op de belasting (wat u van uw lichaam vraagt), zodat u leert omgaan met uw lage rugklachten.

Duurzaam resultaat

Als het goed is, heeft u aan het einde van het Back to Move programma er vertrouwen in dat u uw klachten onder controle kunt houden, zodat ze niet weer terugkeren. Dat is immers één van de doelstellingen van Back to Move. Als u meedoet aan Back to Move tekent u een behandelovereenkomst.

Vergoeding Back to Move

Ieder programma (licht, midden of uitgebreid) heeft een vaste prijs. Zo is er voor iedereen duidelijkheid over de kosten van de fysiotherapie. Deze wordt vergoed door uw aanvullende verzekering. Of als u geen aanvullende verzekering heeft, kunt u de losse behandelingen zelf betalen.

Samenvattend

  • Back to Move is een complete aanpak voor lage rugpijn en bestaat uit een combinatie van fysiotherapeutische behandelingen, training, voorlichting en coaching
  • Back to Move is altijd op maat
  • Back to Move is samengesteld naar de laatste wetenschappelijke inzichten
Terug
Zorg 1 lage rug
Zorg 1 lage rug