Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Fysiotherapie bij etalagebenen

Etalagebenen. Die krijg je door vernauwde slagaderen in je benen. Sta je stil, dan heb je nergens last van. Zodra je loopt, krijg je klachten. Pijn, kramp, een doodmoe gevoel in je benen. Doordat bewegen pijn doet, ga je vaak op een andere manier lopen. Dat kost veel energie en helpt je niet verder. Vaak ga je zelfs steeds minder lopen, waardoor de klachten nog erger worden.

Wij kunnen je met fysiotherapie helpen. Door looptraining te geven, vergroten we beetje bij beetje de afstand die je zonder pijn kunt wandelen.  Ook kunnen we je laten zien hoe je andere bewegingen kunt oefenen, zoals traplopen.

Wij zijn er voor alle patiënten die al de diagnose van etalagebenen hebben gekregen (met een vaatvernauwing volgens graad twee en drie van Fontaine). Meestal krijg je een verwijzing van de vaatchirurg.

Advies en voorlichting van de fysiotherapeut

Onderdeel van onze behandeling is je goede informatie geven. Want om verdere problemen te voorkomen, is het vaak nodig anders te gaan leven. Dus je levensstijl aan te passen. Dan kun je denken aan stoppen met roken, gezond eten en actief zijn. We leren je hoe je je klachten zelf kunt aanpakken.

Naast de behandeling, geven we je ook een activeringsprogramma. Zodat je na de therapie zoveel mogelijk in beweging blijft. We proberen altijd vormen van beweging te zoeken die bij je passen en die je leuk vindt. Zo houd je ze langer vol.

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet

Onze praktijk is aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Dat is een netwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Doel van het netwerk is om iedereen die een vaatziekte heeft de beste mogelijke zorg te geven. Als je je aanmeldt bij een fysiotherapeut van het netwerk weet je zeker dat je goede looptherapie krijgt.

Gespecialiseerde fysiotherapeut voor etalagebenen

Onze fysiotherapeut voor etalagebenen (claudiacatio intermittens) heeft na een basisopleiding voor fysiotherapie en driedaagse cursus voor het begeleiden van mensen met etalagebenen gedaan.

Meer informatie

Meer Informatie? Lees alles over eerste afspraak, verwijzing en vergoeding.

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.