Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen met aandacht

Soms heb je wat net wat begeleiding nodig als je (weer) gaat sporten. Vooral als je al wat ouder bent en moeite hebt om je aandacht vast te houden en/of als je geheugen je in de steek laat. Daarom hebben we een speciale Sport op Maat-cursus ‘Bewegen met aandacht’. Doel van de cursus is om je te helpen fit te worden/blijven en de kans op vallen en verwondingen te verminderen. Regelmatig bewegen is ook goed voor je hersenen.

Wat kun je verwachten?

Je sport in een groep, onder leiding van een fysiotherapeut. We hebben altijd kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij moeite hebben met hun aandacht of geheugen. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. De lessen zijn altijd hetzelfde in opbouw:  de eerste drie kwartier doe je je eigen oefeningen, het laatste kwartier sport je samen met de andere deelnemers van je groep.

De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen en die je aankunt. We geven je waar nodig ook persoonlijk advies.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, hebben we een gesprek met je. We stellen je dan wat vragen. Over je gezondheid, welke sporten je ooit deed, wat je wilt bereiken, wat je leuk vindt om te doen. Daarna doen we een paar lichamelijke testen om te kijken hoe fit je bent. We maken een schema met oefeningen voor je. Daarbij kun je bijvoorbeeld dingen trainen waarmee je thuis moeite hebt. Zoals opstaan uit je bed of stoel of traplopen.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport een keer per week. Na twaalf weken kijken we hoe het met je is en doen we weer een paar lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.