Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen met een CVA

Krijg je een hersenbloeding, dan grijpt dat in op je leven. Afhankelijk van waar je de beroerte kreeg, kun je moeite krijgen met bewegen, zien, lezen, schrijven. Je reageert anders op gebeurtenissen. Je barst soms ineens in tranen uit of je bent somber. Juist als je een beroerte hebt gehad, is belangrijk weer zoveel mogelijk te bewegen. Daarom bieden we in onze praktijk een cursus Sporten op Maat aan, speciaal voor mensen met een CVA of cerebrovasculaire aandoening.

Trainen op je eigen niveau, in een groep

Naast dat bewegen helpt om een betere conditie te krijgen, ontspant het ook, houd het je op gewicht, geeft het meer zelfvertrouwen en je slaapt er beter door. Ook neemt de kans op een nieuwe hersenbloeding af.

Wat kun je verwachten

Je sport bij ons onder leiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in CVA. We hebben kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij een beroerte hebben gehad. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen.

De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen en die je aankunt. Je kunt trainen op de apparaten, grondoefeningen doen, bewegen vanuit je (rol)stoel, looptraining doen, oefenen met je evenwicht of bepaalde bewegingen doen met je handen. Goed om te weten: om mee te doen aan de cursus moet je zelfstandig kunnen zitten.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, krijg je van ons twee of drie vragenlijsten. Die kun je thuis invullen en meenemen naar de eerste afspraak. We bespreken dan de antwoorden met je en doen een aantal lichamelijke testen om te kijken hoe fit je nu bent.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport een keer per week. Na twaalf weken kijken we hoe het met je is. Daarvoor gebruiken we weer de vragenlijsten en lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.