Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen en Reumatoïde Artritis

Bij reumatoïde artritis of reuma kun je veel klachten krijgen. Gewrichten doen pijn, zijn stijf, voelen dik en warm aan. Je hebt weinig energie. Krijgt soms koorts, valt af. Vaak beginnen de ontstekingen in je handen, voeten, polsen en enkels. Daarna raken ook je grotere gewrichten aangetast, zoals een knie of ellenboog. Je hebt de neiging om steeds minder actief te zijn als je reuma hebt, maar bewegen is juist heel goed. Daarom bieden we in onze praktijk de cursus ‘Bewegen en reumatoïde artritis’ aan.

Waarom is bewegen goed?

Deze Sporten op Maat-cursus is gebaseerd op de training uit het zogenoemde R.A.P.I.T.-onderzoek (Reumatoïde Artritis Patiënt In Training). Dat is een wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat reumapatiënten veel baat hebben bij twee keer per week trainen met speciale oefeningen. Het verbetert de conditie, maakt sterker en leniger. Ook neemt de botdichtheid toe.

Wat kun je verwachten?

Je sport bij ons onder leiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in reuma. We hebben kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij lichamelijke klachten hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen, die jij aankunt en je gewrichten niet belasten.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, krijg je van ons twee of drie vragenlijsten. Die kun je thuis invullen en meenemen naar de eerste afspraak. We bespreken dan de antwoorden met je en doen een aantal lichamelijke testen om te kijken hoe fit je nu bent.

De cursus duurt 24 weken. Je sport twee keer per week. Na 12 weken stellen we het oefenprogramma bij. Na afloop van de cursus kijken we weer hoe het met je is. Daarvoor gebruiken we opnieuw de vragenlijsten en de lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.