Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

FysioFitheidScan

Simone deed de FysioFitheidScan: ‘Of de uitslag meeviel? Ja en nee. Mijn werk doe ik een groot deel van de dag zittend, in de auto of achter een bureau. En dan gaat je conditie harder achteruit dan je denkt. Dat viel tegen. Maar toen vertelde de fysiotherapeut wat ik er aan kan doen en dacht ik: mooi, da's prima vol te houden, en ik kan het ook nog eens zelf uitvoeren.'

FysioFitheidScan: hoe fit ben ik?

Vraag jij je weleens af: hoe fit ben ik? Doe dan onze FysioFitheidScan. Dan weet je het gelijk. Of je nu drie keer per week sport of weinig beweegt. Maakt ons niet uit. Je kunt de test altijd doen in onze praktijk.

Vooraf krijg je een korte vragenlijst. Die neem je ingevuld mee naar je afspraak. Dan doen we de scan. We bepalen je conditie en kijken naar het percentage vet- en spiermassa in je lichaam. Als je wilt, kunnen we ook nagaan hoe sterk je bent, hoe lenig je lichaam is en hoe je je bewegingen op elkaar afstemt. We kijken ook naar je algemene uithoudingsvermogen. Dat doen we door een zogenoemde Astrandtest te doen met je. Een fietstest waarbij we je maximale zuurstofverbruik bepalen door je hartslag te meten.

 

Zijn de uitkomsten bekend, dan krijg je van onze fysiotherapeut gelijk te horen hoe fit je werkelijk bent en je krijgt een gezondheids- en beweegadvies wat helemaal bij jou past. De fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur.

Afspraak maken

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.