Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Pilates

Wil je je lichaam in vorm krijgen, zonder gelijk een spierbundel te worden? Wil je je romp steviger maken? Strakkere benen, billen en buik krijgen? Dan is Pilates zeker iets voor jou. Het is ook nog eens een vorm van bewegen waarbij je niet snel iets verrekt of verzwikt. Je kunt groepslessen Pilates volgen in onze praktijk.

Wat is Pilates eigenlijk?

Pilates. Nooit van gehoord? Dan leggen we je graag eerst even uit wat deze beweegmethode inhoudt. Pilates is de beroemde fitnessmethode van Joseph Pilates (1883 – 1967); een Duitse emigrant uit Amerika. Joseph was als jongen vrij zwakjes en keek hoe hij zijn lichaam sterker kon maken met allerlei vormen van sport en yoga. Hij bedacht een manier van bewegen die hij zelf de ‘kunst van het beheersen’ noemde. Dat wil zeggen: hij bedacht oefeningen die je spieren zo belasten dat je je bewust wordt van je ademhaling, je houding en je bewegingen. Bij Pilates span je zowel je lichaam als je geest in.

Voor wie is Pilates?

Pilates is geschikt voor bijna iedereen. Je kunt meedoen met de lessen als je:

  • heel fit bent
  • ergens van herstelt
  • al wat ouder bent
  • lange tijd niet hebt gesport en weer je conditie wilt opbouwen
  • rug- en/of bekkenklachten hebt

Onze groepen

Je traint altijd in kleine groepen van maximaal tien mensen. Tijdens de lessen Pilates kunnen we je dus alle aandacht geven. Als je bij ons oefent, gebruik je geen apparaten. We geven je grondoefeningen die je thuis heel makkelijk op je matje in de huiskamer kunt herhalen.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.