Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

MS groepsoefentherapie

Tintelingen in je arm. Ineens dubbel zien. Een knie die niet meer goed beweegt. Zo begint multiple sclerose vaak. Je zult maar de diagnose krijgen. Dan staat je leven op z’n kop. Wat je altijd fluitend deed, kan ineens moeilijk worden. Wandelen, fietsen, tuinieren, douchen. Is er iets aan te doen? Nee, je kunt de aandoening niet stoppen. Daar zijn we heel eerlijk over. Waar we je wel mee kunnen helpen:  de gevolgen van MS zoveel mogelijk beperken.

Groepsoefentherapie

Daarom bieden we in onze praktijk MS groepsoefentherapie aan. Doel van deze therapie is om je conditie zoveel mogelijk op peil te houden. Ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk actief blijft. En je je grenzen en mogelijkheden leert kennen.

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt met deze groepsoefentherapie meedoen als je:

  • een diagnose van MS hebt
  • een verwijzing van de huisarts of specialist voor een groepsbehandeling
  • een bepaald doel hebt: je wilt bijvoorbeeld weer een half uur kunnen wandelen
  • fit genoeg bent
  • zelfstandig kunt zitten

Trainen in een speciale groep

Het fijne is: trainen doe je bij ons altijd in een groep met mensen die net als jij MS hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen.

Wat kun je verwachten?

Meld je je bij ons aan, dan hebben we vooraf een gesprek. Dat duurt ongeveer een uur. We leggen je uit wat we doen tijdens de therapie. Ook vullen we samen met jou vragenlijsten in en testen je lichamelijke conditie. Als we de uitkomsten weten, bepalen we welk oefenschema bij jou past. Iedereen die meedoet in de groep, volgt zijn of haar eigen schema. Aan het begin en het einde van de les warmen we wel altijd met de groep de spieren op en doen een cooldown.

Na half jaar kijken we verder

Train je met ons mee, dan kijken we na een half jaar welk effect de oefentherapie heeft. We vullen weer de vragenlijsten in en testen je een tweede keer. Ben je goed vooruitgegaan, dan kijken we of je ook andere manieren van bewegen kunt doen. Zoals Sporten op Maat, zwemmen of sportief wandelen.