Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bekken(bodem)check

Online en in onze praktijk

Tussen de zes weken en negen maanden geleden bevallen? Ben je benieuwd hoe je bekken en bekkenbodem ervoor staan? Wil je weten wat je zelf kunt doen om snel te herstellen? Of hoeveel kans jij hebt om klachten van de bekken(bodem) op latere leeftijd te krijgen, zoals urine- of  ontlastingsverlies, verzakking en/of bekkenpijn?

Vul nu de vragenlijst in van de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie. Het is een gratis online bekken(bodem)check.

Controleer je bekken(bodem)

Je krijgt na afloop altijd een advies via de website. Zo kun je het advies krijgen om een meer uitgebreide bekken(bodem)check te laten doen. Daarvoor kun je een afspraak maken in onze praktijk. Geef wel vooraf aan dat je voor zo’n check komt. Dan houden we daarmee rekening. Neem ook de code mee die je kreeg na het invullen van de vragenlijst. De bekkenfysiotherapeut kan daarmee jouw antwoorden inlezen.

Hoe gaat dat? Zo’n bekken(bodem)check?

Als je in onze praktijk komt, neemt de bekkenfysiotherapeut de ingevulde vragenlijst met je door.  We gaan na of je een grotere kans loopt om bepaalde bekken(bodem)klachten te krijgen en doen een lichamelijk onderzoek. Daarbij kijken we onder andere hoe je bekken en bekkenbodem bewegen en hoe de spieren in dat gebied werken.

Je kunt veel vragen hebben. Welke oefeningen je bijvoorbeeld het beste kunt doen. Hoe je bepaalde klachten voorkomt. Al die vragen mag je aan ons stellen. Na de bekken(bodem)check bespreken we met jou de resultaten van het onderzoek en krijg je een advies dat precies bij jouw situatie past.

Meer informatie

Meer Informatie? Lees alles over eerste afspraak, verwijzing en vergoeding.

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.