Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Eerste afspraak, verwijzing en vergoeding

Wil je naar een fysiotherapeut in onze praktijk dan hoef je meestal niet eerst langs de huisarts of specialist. Veel behandelingen vergoedt je zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Kijk wel altijd van te voren in je polisvoorwaarden op welke vergoedingen je recht hebt en hoeveel behandelingen je vergoed krijgt.

Je kunt dat ook navragen bij onze balie. Vergeet dan niet je burgerservicenummer en je verzekeringspasje mee te nemen. Wil je fysiotherapie aan huis? Dan moet je wel altijd een verwijzing hebben.

Behandelingen vergoedt vanuit basisverzekering

In bepaalde gevallen vergoedt je zorgverzekering behandelingen uit de basisverzekering. Let op: dit gaat altijd van je eigen risico af. Behalve bij kinderen.

Een vergoeding vanuit de basisverzekering is er voor:

  • kinderen tot achttien jaar. Zij krijgen negen behandelingen uit de basisverzekering en als het nodig is nog negen behandelingen extra
     
  • patiënten met een aandoening of ziekte die op de chronische lijst van wetten.overheid.nl  staat. Daarvoor is altijd een verwijzing nodig, soms zelfs van een specialist. Je krijgt die zorg vergoed vanuit de basisverzekering als je meer dan twintig behandelingen nodig hebt. De eerste twintig behandelingen vergoedt je zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering of betaal je zelf
     
  • patiënten die hun plas niet kunnen ophouden. Dus last hebben van incontinentie. Zij krijgen de eerste negen behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed

Als je bij ons komt zonder verwijzing

Kom je gelijk bij ons in de praktijk, dus zonder verwijzing? Dan geven we je een aantal vragenlijsten om thuis in te vullen. Die helpen ons om na te gaan wat je klacht precies is en wat jouw herstel misschien kan vertragen. We kijken altijd hoe en of we jou het beste kunnen helpen. In sommige gevallen geven we je het advies toch eerst langs de huisarts te gaan.

Als we je gelijk kunnen helpen, hebben we eerst een uitgebreid gesprek. We vragen je om meer gegevens en we doen een lichamelijk onderzoek. Daarna bespreken we samen met jou hoe we je gaan behandelen en vertellen we je ook wat we verwachten van die behandeling. Als je een x-aantal behandelingen hebt gehad, kijken we of dat voldoende is. We geven je, als het nodig, is adviezen en leefregels om herhaling te voorkomen. Als we klaar zijn met behandelen, vertellen we aan je huisarts wat we hebben gedaan.

Als je bij ons komt met een verwijzing

Heb je een verwijzing van een huisarts of specialist, dan krijg je eerst vragenlijsten om thuis in te vullen. Als je daarna bij ons in de praktijk komt, beginnen we met een uitgebreid gesprek en een lichamelijk onderzoek.

Contract met meeste zorgverzekeraars

Onze praktijk heeft een contract met de meeste zorgverzekeraars. Afhankelijk van de verzekering die je hebt, sturen we de rekening voor je behandelingen direct naar je zorgverzekering. Het kan ook zijn dat we de rekening direct naar jou sturen. Het bedrag dat jij betaalt kun jij dan weer terugvragen van je zorgverzekeraar. Word je behandeling niet vergoed door je verzekeraar? Of hebben we geen contract met je zorgverzekeraar? In dat geval sturen wij je een rekening die je zelf betaalt.

Ook behandelingen bij andere fysiotherapeut?

Let op: je mag van de verzekeraar niet op dezelfde dag een behandeling krijgen bij twee verschillende fysiotherapeuten. Geef dus door aan ons als je ook in een andere praktijk onder behandeling bent van een fysiotherapeut.