Spring naar hoofd-inhoud

Even Voorstellen

Het Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem en van Bergen bestaat sinds 2 januari 2001. Bart Knieriem en Nicole van Bergen begonnen in 2001 met z'n tweeën. Inmiddels bestaat ons team uit de onderstaande leden.

Bart Knieriem

(praktijkeigenaar, fysiotherapeut, manueel therapeut)

Mijn naam is Bart Knieriem. In 1976 ben ik als één van de jongste fysiotherapeuten afgestudeerd aan de Arnhemse opleiding voor Fysiotherapie.
Daarna riep de dienstplicht. Tijdens deze periode heb ik veel gezien, omdat ik als operatiekamer assistent werkzaam ben geweest in het Elisabeth Gasthuis in Arnhem.

In 1978 en 1979 heb ik een jaar gewerkt in het ziekenhuis in Tilburg.
In 1979 ben ik weer terug gekomen op de Veluwe (waar ik vandaan kom). In een grote praktijk in Bennekom begon ik mij te specialiseren. Aanvankelijk betrof het de sensomotorische training voor kinderen.
Later voelde ik mij toch meer aangetrokken tot de manuele therapie, een veel omvattend specialisme, waarin ik nog jaarlijks bijleer.

In 1987 studeerde ik af als manueel therapeut en in 2011 heb ik de Master opleiding voor manuele therapie afgerond.
Samen met Nicole van Bergen zijn wij in 2001 een eigen praktijk aan de Heerdlaan gestart.

Nagenoeg alle specialisaties zijn in de praktijk aanwezig. Daarom kunnen wij een groot scala aan klachten behandelen.
Het mooie van mijn beroep is het feit dat je actief kunt meehelpen aan het herstel en beter functioneren van mensen.


BIG-nummer: 59034148904

Nicole van Bergen

(praktijkeigenaar, fysiotherapeut, manueel therapeut, bekkenfysiotherapeut, sportfysiotherapeut)

Ik ben Nicole van Bergen. In 1990 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie te Utrecht. Fysiotherapie is een breed vak en ik ben een mens met brede interesses. Dat is ook de reden dat ik me in drie richtingen heb gespecialiseerd.
Sportfysiotherapie (1992), bekkentherapie (1996), Manuele therapie (1997), Master Manuele Therapie (2008), Verkorte opleiding Bekkenfysiotherapie (2009). Mijns inziens complementeren deze drie specialisatie elkaar en maken dat ik puttend uit deze specialisaties mijn patiënten zo compleet mogelijk kan behandelen.

In mijn visie kan het herstel alleen optimaal verlopen als behandelaar en patiënt een actief deelnemende rol vervullen, gewaarborgd door respect naar elkaar toe en in het bewustzijn dat lichaam en geest één zijn.

Na een aantal waarnemingen vertrok ik in 1991 naar Duitsland om daar in een particuliere praktijk aan de slag te gaan. Hier behandelde ik naast de gebruikelijke klachten veel neurologische patiënten (o.a. MS en CVA) en mensen met kaakgewrichtsklachten.

In 1993 keerde ik terug naar Bennekom, waar ik als waarnemer in een grote particuliere praktijk begon en wat uitgroeide tot een vast dienstverband. Hier heb ik een brede ervaring op kunnen doen met een groot scala aan patiëntencategorieën (kinderen, sporters, gehandicapten, bekkenproblematiek en allerlei klachten van het houding- en bewegingsapparaat bij verschillende leeftijden).

Sinds januari 2001 zijn Bart en ik onze eigen praktijk begonnen op de Heerdlaan. Ook hier behandelen we een groot scala aan patiëntencategorieën. Ik ben werkzaam in al mijn drie specialisaties en als uitvloeisel van de manuele therapie behandel ik tevens kiss-/kidd-kinderen en mensen met kaakgewrichtsklachten.

Naast mijn werk in de praktijk ben ik als sportfysiotherapeut in mijn vrije tijd ook actief.

In 1994 heb ik één van de survivalteams tijdens de Ede’s Best Race begeleid.

In 1995 heb ik de afdeling synchroonzwemmen van Polar Bears op het gebied van krachttraining geadviseerd.

In 1997, 1998 en 1999 heb ik het eredivisie heren squashteam van Squash Ede als sportfysiotherapeut begeleid.

Sinds 2001 doe ik de blessure preventie en blessure behandeling voor het jeugd- topsportplan van de afdeling waterpolo van Polar Bears.

En sinds seizoen 2002/2003 begeleid ik als sportfysiotherapeut Dames 1 van Polar Bears (KNZB- bekerwinnaar 2001/2002, 2002/2003, 2003/2004, 2008/2009, Landskampioen waterpolo 2001/2002, 2003/2004, 2006/2007, 2008/2009, 2009/2010 en gedeeld tweede in de Europacup 2, 2003/2004).


BIG-nummer: 19033100804

Elisabeth van der Spek

(fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut)

Mijn naam is Elisabeth van der Spek en ik woon in Bennekom. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sport & beweging en het medische wereldje.

Toen ik op mijn 14e een tv-programma zag, waarin een Nederlandse fysiotherapeut in Egypte, gehandicapte kinderen in achterstandswijken opzocht en behandelde, wist ik het zeker: ik wil therapeut worden en mensen helpen weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren in de maatschappij. En daarbij leek het me een extra uitdaging om te werken in een land waar er veel minder voorzieningen zijn wat betreft de zorg, als bij ons hier in Nederland.

Zodoende ben ik terecht gekomen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en heb daar de opleiding fysiotherapie gevolgd. Tijdens de studie heb ik stage gelopen bij een particuliere praktijk in Ede en bij 'de Hartenberg' in Wekerom, een instelling voor mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

In januari 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben eerst een tijd als waarnemer werkzaam geweest in verschillende praktijken in Ede en omgeving. Zo heb ik in korte tijd veel ervaring op kunnen doen met verschillende patiëntengroepen en behandelmethoden. Toch bleef het werken in een ontwikkelingsland (en dan speciaal in Afrika) trekken. Daarom vertrok ik in november 2011 naar Kenia. Daar heb ik gewerkt in een revalidatiecentrum voor verstandelijk, lichamelijk en mentaal gehandicapte kinderen. Ook ben ik een week mee geweest met een fysiotherapeut in een 'mobile clinic': een ambulance waar mee we mensen in afgelegen gebieden opzochten en behandelden. Het was een indrukwekkende, leerzame periode. Na de tijd in Kenia besloot ik me te gaan specialiseren in de Bekkenfysiotherapie. Vanaf september 2012 was ik als bekkenfysiotherapeut i.o. werkzaam bij 'Knieriem en van Bergen'. In juli 2015 heb ik de studie bekkenfysiotherapie afgerond en sindsdien begeleid ik als ‘Master of science in de bekkenfysiotherapie’ mijn patiënten met problemen in bekken of bekkenbodem.

Als bekkenfysiotherapeut help je mensen met o.a. incontinentieproblematiek, bekkenklachten, seksuele problemen. Vaak problemen die je niet zomaar aan de koffietafel bespreekt. Juist dat maakt het behandelen extra uitdagend. Het geeft veel voldoening om met mijn patiënten samen te werken en herstel te zien!

Buiten werktijd breng ik mijn tijd door met mijn man, vrienden en familie. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Of ik  trek mijn hardloopschoenen aan of pak de fiets en ga richting bos of uiterwaarden om daar te genieten van lekker buiten zijn in de natuur. Verder is reizen een hobby: ik hoop nog veel verschillende landen te bezoeken en zo mensen in andere culturen te leren kennen!


BIG-nummer: 69913818104

Elsemiek Sevenich

(fysiotherapeut)

Mijn naam is Elsemiek Sevenich. Mogelijk een bekend gezicht voor een aantal aangezien ik in de praktijk werkzaam ben geweest als sportmasseur en baliemedewerkster op invalbasis.

Tijdens mijn studie fysiotherapie kon ik dit mooi combineren en zodoende dat ik ook één van mijn eindstages hier in de praktijk heb gelopen. Na het afronden van mijn studie in juli ben ik er even tussenuit geweest i.v.m. een schouderoperatie. Maar ben blij dat ik hier nu per november ben gestart als fysiotherapeut!

Naast mijn werk waterpolo ik graag, geef ik training en coach ik. Ik kijk er naar uit hier te werken en mijzelf verder te ontwikkelen!


BIG-nummer: 09920336704

Linda Jansen

(fysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut)

Ik ben Linda Jansen, geboren in 1986 en woonachtig in de wijk Schuytgraaf in Arnhem samen met mijn partner en mijn 2 kinderen.

Mijn hobby’s zijn onder andere wielrennen, wandelen, lezen en reizen. Het werken met mensen heb ik altijd leuk gevonden en ik zie er een uitdaging de mogelijkheden die iemand heeft zo optimaal mogelijk te benutten. Omdat dit in het vak fysiotherapie dagelijkse kost is was het een logische stap voor mij om dit te gaan studeren.

Ik heb mijn opleiding in Nijmegen gedaan en heb stage gelopen in de Maartenskliniek in Nijmegen, verpleeghuis de Lingehof in Bemmel en een eerstelijnspraktijk in Heteren en ben in 2009 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Nadat ik wat werkervaring opgedaan had in zowel het verpleeghuis als in een eerstelijnspraktijk ben ik in 2010 gestart met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie in Utrecht. In 2013 heb ik mijn diploma gehaald en sindsdien ben ik master geriatriefysiotherapeut. Daarnaast heb ik de cursus COPD en Astma gedaan en ben ik ParkinsonNet-therapeut.

Met name de complexe problemen die ontstaan tijdens het verouderen, maar ook bij bepaalde ziektebeelden, vind ik interessant. Het verbeteren van de eigen mogelijkheden, het zo goed mogelijk leren omgaan met beperkingen en het terugwinnen van zelfstandigheid zijn de speerpunten in mijn behandelingen. Ik ben aangesloten bij ParkinsonNet, het regionale COPD netwerk en het geriatrienetwerk. Ik geef in de praktijk ook FitPlus! lessen speciaal voor ouderen en Sport met Aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking die binnen het reguliere sportaanbod niet uit de voeten kunnen. Samen met mijn collega’s zet ik de geriatrie op de kaart in Bennekom!


BIG-nummer: 19910925404

Wietske van der Molen

(fysiotherapeut, oedeemtherapeut)

Ik ben Wietske van der Molen, geboren op 25 april 1971 en woon met mijn twee lieve dochtertjes in Ede en werk bij het Fysiotherapeutisch Centrum als fysiotherapeut en Pilatesdocent.

“Wat wil je later worden?”. Deze vraag wordt je als klein kind zijnde al gesteld. Voor het ene kind is het al vrij snel duidelijk, zegt een beroep, gaat ervoor en wordt het later ook. Voor het andere kind is het niet zo eenvoudig en weet het pas jaren later of zal het nooit weten. Voor mij was de keuze ook niet zo eenvoudig. Als klein kind vond ik bijna alles leuk en interessant maar je hoeft dan gelukkig nog geen keuze te maken. Maar dan ga je van de basisschool naar de middelbare school en moet je al wel een keuze maken en een vakkenpakket samenstellen. Voor mij was dit een lastige situatie daar ik toen nog steeds niet precies wist wat ik later wilde gaan doen. Verzorging of iets met talen, dat waren de twee hoofdkeuzes op dat moment. En op die beide keuzes heb ik toen mijn vakkenpakket afgestemd.

Jarenlang ben ik parttime management assistente en allround fitnessinstructeur geweest. Beide beroepen hebben een kleine link met de keuzes die ik vroeger gemaakt heb; in het bedrijfsleven “verzorgde” ik mijn leidinggevende en had ik een “duizendpoot-“functie en in de sportwereld droeg en draag ik nog steeds bij aan een goede gezondheid van de cursisten. Toch was het pas sinds 2007 dat ik, mede namens Nicole, wist wat ik wilde worden: fysiotherapeut. Van twee beroepen één maken en van je hobby je werk, een hele goede en gezonde combinatie. Ik heb toen met veel enthousiasme in deeltijd de opleiding fysiotherapie bij Thim van der Laan in Nieuwegein gevolgd. Direct na de studie ben ik als fysiotherapeut bij de praktijk aan de slag gegaan. Het kleinschalige en ongedwongen sfeertje, spreken mij enorm aan en geven me een soort van thuisgevoel.

De opleidingen die ik in de loop der jaren heb gevolgd, lopen uiteen van HBO-communicatie en organisatie, tot aan oa.: spinningdocent, de Alliance Française, die ik tijdens mijn jaar au-pair in Frankrijk heb gehaald in 1990, en de fysiotherapie opleiding. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het beweegprogramma Diabetes Mellitus II en Oncologie, gesuperviseerde looptraining voor personen die leiden aan Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en oedeemtherapie. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op oncologisch gebied en zal ik me de toekomst op dat gebied nog meer specialiseren.

Naast het gezinsleven, diverse cursussen/studies en het werk, zit ik niet vaak stil en sla ik regelmatig een balletje op de squashbaan, ben ik te vinden in de sportschool of buiten, als het mooi weer is, op de mountainbike.


BIG-nummer: 09914131104

Maureen Jutstra

(fysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut)

Mijn naam is Maureen Jutstra, geboren in 1992 in het Twentse Enschede. Sinds november 2016 woon ik in Arnhem. In 2012 ben ik afgestudeerd aan het CIOS in Enschede, waarna ik door ben gegaan met de opleiding Fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Hier ben ik in juli 2016 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut.

Tijdens mijn opleiding heb ik de minor neurorevalidatie gevolgd aan de HAN in Nijmegen. Gedurende mijn minor en mijn laatste stage in een verpleeghuis is mijn interesse voor de geriatrie gegroeid, waardoor ik hier graag verder ervaring in op doe!

In mijn vrije tijd speel ik volleybal en spreek ik graag af met vriendinnen.


BIG-nummer: 69921352404

Merle Leemhuis

(oefentherapeut, geriatriefysiotherapeut i.o.)

Mijn naam is Merle Leemhuis, geboren op 11 juli 1996 en woon in het kleine dorpje Albergen (Twente). In 2017 ben in afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de hogeschool Utrecht. Als Oefentherapeut ben ik expert op het gebied van houding en beweging. Ik analyseer samen met de patiënt het bewegingsgedrag en ga opzoek naar een andere, gezonde manier van bewegen.

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij twee particuliere oefentherapie praktijken en een stage in het ziekenhuis. De minor die ik heb gevolgd is de minor Neurorevalidatie. Door mijn minor en mijn stage in het ziekenhuis is mijn interesse ontstaan voor de geriatrie. Ik ben daarom afgelopen september (2017) begonnen aan de 3-jarige Master opleiding Geriatrie.

Sinds November 2017 werk ik bij Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem & van Bergen als Geriatrie therapeut.


Kwaliteitsregister paramedici nummer: 49103105593

Arja van de Kolk

(baliemedewerker)

Mijn naam is Arja van de Kolk. Ik ben sinds 2003 getrouwd en sinds juli 2004 de moeder van een heerlijke dochter. Mijn hobby's zijn: TV kijken, spelletjes spelen op de IPAD en lezen.

Ik ben in juli 2008 komen werken in deze praktijk en werk 2 dagdelen in de week als baliemedewerkster, te weten de maandagmiddag en de woensdagochtend. Meer is helaas lichamelijk niet haalbaar aangezien ik bekend ben met MS. Gelukkig kan ik mij met behulp van hulpmiddelen, en de hulp van mijn gezin en collega's nog prima redden.
Mijn werkzaamheden op de praktijk bestaan uit telefoon beantwoorden, afspraken inplannen en alle voorkomende administratie.

Ik werk hier inmiddels al weer een geruime tijd met ontzettend veel plezier en hoop dit nog jaren te kunnen doen.

Nelly Looijen

(baliemedewerker)

Mijn naam is Nelly Looijen, ben getrouwd en heb twee lieve dochters. Ik ben opgegroeid in Bennekom, maar wij wonen nu al weer jaren met veel plezier in Ede.

Nadat ik mijn MEAO-diploma heb gehaald heb ik diverse administratieve banen gehad, sinds augustus 2013 ben ik werkzaam in de praktijk. Eerst als invalbaliemedewerkster, maar nu ben ik iedere dag werkzaam. Mijn werkzaamheden bestaan uit het aannemen van de telefoon, het maken van afspraken en diverse administratieve taken. Het contact met de patiënten vind ik erg leuk en hoop dat nog lang te mogen doen.

In maart 2018 heb ik het diploma fitnesstrainer A behaald en kan nu ook groepslessen verzorgen.

Naast het werk heb ik natuurlijk voldoende andere bezigheden, zoals bijvoorbeeld : sporten, lezen en uitgaan met vriendinnen, maar de meeste tijd besteed ik aan mijn man en dochters. 

Jorieke Oostendorp

(baliemedewerker)

Ik ben Jorieke Oostendorp, geboren en getogen in Almelo (Twente) en sinds 2010 woon ik samen met mijn vriend in Lienden (de Betuwe).

Ik ben de gelukkige moeder van Noud en Liz. Sinds april 2012 ben ik in de praktijk werkzaam als baliemedewerkster op dinsdag, donderdag en vrijdag. Mijn werkzaamheden bestaan uit het beantwoorden van de telefoon, het inplannen van afspraken  en meerdere administratieve  taken. Deze combinatie van wisselde werkzaamheden zorgen altijd voor een uitdagende werkdag.

Wanneer ik niet aan het werk ben besteed ik mijn tijd graag aan lezen, knutselen, winkelen  en tv kijken. Maar veruit de meeste tijd besteed ik aan mijn kinderen, familie & vrienden.