Linda Jansen

(fysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut)

Ik ben Linda Jansen, geboren in 1986 en woonachtig in de wijk Schuytgraaf in Arnhem samen met mijn partner en mijn 2 kinderen.

Mijn hobby’s zijn onder andere wielrennen, wandelen, lezen en reizen. Het werken met mensen heb ik altijd leuk gevonden en ik zie er een uitdaging de mogelijkheden die iemand heeft zo optimaal mogelijk te benutten. Omdat dit in het vak fysiotherapie dagelijkse kost is was het een logische stap voor mij om dit te gaan studeren.

Ik heb mijn opleiding in Nijmegen gedaan en heb stage gelopen in de Maartenskliniek in Nijmegen, verpleeghuis de Lingehof in Bemmel en een eerstelijnspraktijk in Heteren en ben in 2009 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut.

Nadat ik wat werkervaring opgedaan had in zowel het verpleeghuis als in een eerstelijnspraktijk ben ik in 2010 gestart met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie in Utrecht. In 2013 heb ik mijn diploma gehaald en sindsdien ben ik master geriatriefysiotherapeut. Daarnaast heb ik de cursus COPD en Astma gedaan en ben ik ParkinsonNet-therapeut.

Met name de complexe problemen die ontstaan tijdens het verouderen, maar ook bij bepaalde ziektebeelden, vind ik interessant. Het verbeteren van de eigen mogelijkheden, het zo goed mogelijk leren omgaan met beperkingen en het terugwinnen van zelfstandigheid zijn de speerpunten in mijn behandelingen. Ik ben aangesloten bij ParkinsonNet, het regionale COPD netwerk en het geriatrienetwerk. Ik geef in de praktijk ook FitPlus! lessen speciaal voor ouderen en Sport met Aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking die binnen het reguliere sportaanbod niet uit de voeten kunnen. Samen met mijn collega’s zet ik de geriatrie op de kaart in Bennekom!