Petra Janssen van Doorn

(fysiotherapeut i.o.)

Mijn naam is Petra Janssen van Doorn en woon sinds ongeveer 2 jaar weer in Nederland. Mijn hele leven staat in het teken van sport en bewegen. Paardrijden, hardlopen, wielrennen, boulderen, boksen en thaiboksen zijn enkele van de sporten waar ik mij fanatiek mee bezig heb gehouden. Waarvan het thaiboksen en boksen op internationaal niveau.
Daarnaast heb ik 10 jaar lang mijn eigen sportschool gerund, gericht op vechtsporten. Ter ondersteuning van de verschillende functies die ik op de sportschool vervulde, heb ik Sportmanagement aan de Fontys Hogeschool in Tilburg gestudeerd.

Een aantal jaren geleden heb ik de sportschool verkocht en mij omgeschoold als (personal) fitnesstrainer. Het jaar dat daarop volgde ben ik als personal trainer aan de slag gegaan. Ik reisde met mijn cliënten mee, wanneer zij voor hun werk naar het buitenland moesten. Tijdens deze reizen begeleide ik hen bij het behalen van hun sportdoelstellingen.

Momenteel verzorg ik de meeste trainingen online, en reis enkele malen per jaar naar mijn cliënten toe om de trainingen zo goed mogelijk af te stemmen op hun wensen en doelen. Wanneer deze doelen en wensen dichtbij hun fysieke limieten liggen, wordt het risico op blessures groter. Om hen optimaal te begeleiden ben ik in 2018 begonnen met de opleiding tot fysiotherapeut.

In de loop van de tijd werd een carrièreswitch naar fysiotherapeut het uiteindelijke doel van de opleiding. Daarom ben ik ook erg blij dat ik als assistent-fysiotherapeut bij het Fysiotherapeutisch Centrum kon beginnen met het verzorgen van de Pilates en SOM-groepen op de maandag en dinsdag. Ik hoop aan het einde van dit jaar af te studeren en als fysiotherapeut aan de slag te kunnen.