Wietske van der Molen

(fysiotherapeut, oedeemtherapeut)

Ik ben Wietske van der Molen, geboren op 25 april 1971 en woon met mijn twee lieve dochtertjes in Ede en werk bij het Fysiotherapeutisch Centrum als fysiotherapeut en Pilatesdocent.

“Wat wil je later worden?”. Deze vraag wordt je als klein kind zijnde al gesteld. Voor het ene kind is het al vrij snel duidelijk, zegt een beroep, gaat ervoor en wordt het later ook. Voor het andere kind is het niet zo eenvoudig en weet het pas jaren later of zal het nooit weten. Voor mij was de keuze ook niet zo eenvoudig. Als klein kind vond ik bijna alles leuk en interessant maar je hoeft dan gelukkig nog geen keuze te maken. Maar dan ga je van de basisschool naar de middelbare school en moet je al wel een keuze maken en een vakkenpakket samenstellen.

Voor mij was dit een lastige situatie daar ik toen nog steeds niet precies wist wat ik later wilde gaan doen. Verzorging of iets met talen, dat waren de twee hoofdkeuzes op dat moment. En op die beide keuzes heb ik toen mijn vakkenpakket afgestemd.

Jarenlang ben ik parttime management assistente en allround fitnessinstructeur geweest. Beide beroepen hebben een kleine link met de keuzes die ik vroeger gemaakt heb; in het bedrijfsleven “verzorgde” ik mijn leidinggevende en had ik een “duizendpoot-“functie en in de sportwereld droeg en draag ik nog steeds bij aan een goede gezondheid van de cursisten. Toch was het pas sinds 2007 dat ik, mede namens Nicole, wist wat ik wilde worden: fysiotherapeut. Van twee beroepen één maken en van je hobby je werk, een hele goede en gezonde combinatie. Ik heb toen met veel enthousiasme in deeltijd de opleiding fysiotherapie bij Thim van der Laan in Nieuwegein gevolgd. Direct na de studie ben ik als fysiotherapeut bij de praktijk aan de slag gegaan. Het kleinschalige en ongedwongen sfeertje, spreken mij enorm aan en geven me een soort van thuisgevoel.

De opleidingen die ik in de loop der jaren heb gevolgd, lopen uiteen van HBO-communicatie en organisatie, tot aan oa.: spinningdocent, de Alliance Française, die ik tijdens mijn jaar au-pair in Frankrijk heb gehaald in 1990, en de fysiotherapie opleiding. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het beweegprogramma Diabetes Mellitus II en Oncologie, gesuperviseerde looptraining voor personen die leiden aan Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en oedeemtherapie. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op oncologisch gebied en zal ik me de toekomst op dat gebied nog meer specialiseren.

Naast het gezinsleven, diverse cursussen/studies en het werk, zit ik niet vaak stil en sla ik regelmatig een balletje op de squashbaan, ben ik te vinden in de sportschool of buiten, als het mooi weer is, op de mountainbike.