Bewegen gezond en nog leuk ook

Het staat onomstotelijk vast dat regelmatig bewegen een positieve invloed heeft op gezondheid en welbevinden. Of u nu jong of oud bent, sportief of minder sportief aangelegd: het geldt voor iedereen.
Sommige positieve effecten van lichaamsbeweging zijn al direct merkbaar, zoals het ontspannen en voldane gevoel na afloop. Andere effecten worden later pas duidelijk, zoals een goed lichaamsgewicht, een goede conditie, minder last van ouderdomskwalen en een vitale uitstraling.
Bewegen betekent ook gezelligheid door samen met anderen actief te zijn. Ook biedt het de mogelijkheid andere mensen te leren kennen. Kortom, sportief bewegen is plezier waar je ook nog gezond van wordt!

Heeft u lichamelijke klachten?

U kunt dan denken aan klachten aan schouder, elleboog, heup, knie, enkel, nek en rug. Vaak hebt u als gevolg van deze klachten uw leefwijze aangepast en beweegt u minder. Misschien bent u zelfs voor deze klachten behandeld, maar blijven ze sluimeren of keren ze regelmatig terug.
Lichamelijke klachten geven vaak pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Afname van coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen zijn meestal het gevolg. U reageert minder goed op een misstap of een andere onverwachte beweging.

Sportief bewegen

Eigenlijk wilt u wel sportief bewegen, maar u durft niet zo goed. U bent bang dat u zich overbelast of dat de klachten verergeren. Daarom is het belangrijk dat u onder deskundige begeleiding sportief gaat bewegen. De belasting wordt gedoseerd opgevoerd met als doel versterking van de banden, pezen, spieren en gewrichten. Uw conditie verbetert, uw zelfvertrouwen neemt toe en u zult zien dat u veel meer kunt.

Voor wie is de cursus bedoeld?

  • U hebt lichamelijke klachten en u wilt graag op uw eigen niveau maar toch in een groep verantwoord sportief bewegen
  • U hebt lichamelijke klachten gehad en u wilt graag op uw eigen niveau, maar toch in een groep, verantwoord sportief bewegen
  • U hebt wilt uw conditie en bewegingsvaardigheden verbeteren
  • U wilt, voor het sporten bij een reguliere sportvereniging, uw conditie en vaardigheden trainen tot het vereiste niveau

Inhoud van de cursus:

Wij bieden u de mogelijkheid om in kleine groepjes te sporten onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. De cursus wordt gegeven in onze praktijk, waar we beschikken over een goed uitgeruste oefenruimte met kracht- en cardio-apparatuur. Wij kunnen u begeleiden in het zo lang mogelijk behouden en/of verbeteren van uw conditie, spierkracht, evenwicht, coördinatie, beweeglijkheid en vaardigheden. Ook kunnen wij u adviezen geven over eventuele problemen die u in het dagelijks bewegen ondervindt.

Een gedetailleerde inhoud van de cursus kunnen we niet geven. Voor u wordt een cursus op maat gemaakt op basis van uw wensen en mogelijkheden. Vooraf aan de cursus vindt een intake plaats, waarin de doelen worden gesteld en het startniveau bepaald. Vervolgens gaat u twaalf weken, één of twee keer per week, onder de deskundige begeleiding van de fysiotherapeut, op uw eigen niveau sporten. Na twaalf weken volgt een evaluatie waarin bekeken wordt of uw doelen zijn behaald en krijgt u een vervolgadvies.

Algemene informatie

Meer informatie vindt u op de pagina's Cursusduur en kosten en Algemene voorwaarden. Telefonisch kunt u contact met ons opnemen via 0318-575165 of stuur een mail via het contactformulier.