Bewegen met aandacht

Bewegen: gezond en nog leuk ook!

Steeds meer wordt er in onderzoeken aangetoond dat bewegen, juist op oudere leeftijd, erg belangrijk is. Zowel voor lichaam als geest. U kunt dingen weer langer volhouden, bewegen gaat makkelijker en niet te vergeten: u heeft minder kans op blessures, aandoeningen en vallen. Wij willen hier als praktijk graag op inspringen en samen met u gaan sporten!

Bewegen met Aandacht

is speciaal voor iedereen die graag wil bewegen / sporten in een groepje maar door geheugen- en/of concentratieproblemen net wat meer aandacht nodig heeft. Ook voor deze doelgroep is het belangrijk om fit te blijven zodat het mogelijk is alles te doen wat u wilt. Dat kunnen activiteiten in en rondom het huis zijn, of een sport die u wilt blijven beoefenen. Daarnaast is het bewezen dat bewegen ook bijdraagt aan de gezondheid van onze hersenen. Wellicht heeft u er wel eens aan gedacht om te gaan sporten maar wist u niet precies wat allemaal wel en niet goed is. Of wist u niet waar u het beste terecht kon met uw vragen rondom sporten.

Bij ‘Sporten met Aandacht’ is er altijd een fysiotherapeut aanwezig om u met alles te helpen en uw vragen te beantwoorden.

Werkwijze Bewegen met Aandacht

Voordat we in de groep beginnen, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierin wordt gevraagd naar gezondheidstoestand, sportverleden, trainingsdoelen, interesses en dergelijke. Daarna wordt u getest om te kijken hoe de conditie is en wat u precies wilt gaan trainen. Dat kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn die in huis niet meer zo makkelijk gaan, zoals traplopen, opstaan uit bed etc. Op basis van deze testen zal de begeleidende fysiotherapeut een persoonlijk oefenschema maken waarmee u vervolgens, na de uitleg, aan de slag kan.

Opbouw Bewegen met Aandacht

U begint altijd met uw eigen trainingsschema. Daar bent u ongeveer 45 minuten mee bezig. De laatste 15minuten is altijd een gezamenlijk onderdeel. Dit onderdeel kan bestaan uit een stuk uitleg maar ook uit gezamenlijke oefeningen die tijdens de individuele training niet aan de orde komen of voor iedereen belangrijk zijn. Op die manier kunnen we van elkaar leren en het is nog gezellig ook! Na 12 weken trainen, worden alle testen van de intake herhaald en worden uw vorderingen met u doorgenomen. Op basis hiervan wordt een nieuw oefenprogramma gemaakt of krijgt u een vervolgadvies.

Algemene informatie

Meer informatie vindt u op de pagina's Cursusduur en kosten en Algemene voorwaarden. Telefonisch kunt u contact met ons opnemen via 0318-575165 of stuur een mail via het contactformulier.