WaterFit!

WaterFit! is een groepsles in het water onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door middel van zwemmen in warm en ondiep water (30 graden bij 1.35m diepte) kunnen mensen met verschillende klachten zoals reuma, artrose, chronische pijn, maar ook bijvoorbeeld overgewicht en knieklachten makkelijker bewegen.

Het water zorgt voor minder druk op de gewrichten, doordat het water je al een beetje draagt. Daarbij ontspant het warme water je spieren, waardoor bewegen makkelijker wordt en je minder pijnklachten hebt.

Tijdens de les is er aandacht voor conditie, maar ook voor spierkracht van armen/benen, romp en buikspieren. We besteden aandacht aan balans/stabiliteit en er is tijd om zelf even rustig te zwemmen en te bewegen. Mocht u moeite hebben met de  oefeningen door pijn of andere redenen adviseert onze fysiotherapeut u en past uw oefeningen aan. Zo kunt u altijd op maat sporten.

Algemene informatie

Meer informatie vindt u op de pagina's Cursusduur en kosten en Algemene voorwaarden. Telefonisch kunt u contact met ons opnemen via 0318-575165 of stuur een mail via het contactformulier.