Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Motorische evaluatie bij kinderen van 4-17 jaar

Donderdag 2 juni heeft Nicole van Bergen de cursus Motorische evaluatie bij kinderen van 4-17 jaar gevolgd.

Doordat zij in het verleden ook als bekkenfysiotherapeut, manueeltherapeut en sportfysiotherapeut opleiding heeft gevolgd op het gebied van kinderen, ziet zij kinderen met poep- en plasproblemen, kinderen met hoofd- en nekpijn  en kinderen met sportblessures .

Zij werkt hierin samen met kinderfysiotherapeute Janneke van Dieten. Kinderen ontwikkelen zich op (senso)motorisch- en sociaal-emotioneel vlak. Achterstanden op deze gebieden kunnen het herstel van de klachten van het kind in de weg staan. Tijdige signalering is dus belangrijk, zodat het kind snel de juiste behandeling krijgt.

De ontwikkeling op (senso)motorisch- en sociaal-emotioneel vlak wordt objectief in kaart gebracht met de gevalideerde testen Sensory profile en de Movement ABC -II. In de cursus heeft Nicole geleerd hoe zij door middel van het afnemen, scoren en interpreteren van Sensory profile en een deel van de Movement ABC -II, op het juiste moment kan doorverwijzen naar de kinderfysiotherapeut.

Het behandeltraject kan naast elkaar lopen. Soms is het verstandiger om eerst het (senso)motorische probleem aan te laten pakken door de kinderfysiotherapeut  en daarna de andere klachten.

Naar nieuwsoverzicht
Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie