Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Fysiotherapie bij parkinson

Je beweegt langzamer. Kunt moeilijk opstaan, vaak beef je. Dat zijn bekende klachten van de ziekte van Parkinson. Daarnaast zijn er ook andere problemen, zoals slecht slapen en stemmingswisselingen. Naarmate je langer last hebt van parkinson krijgt deze hersenziekte steeds meer invloed op je dagelijks leven. Fietsen, werken in en om het huis, jezelf verzorgen, lopen, praten. Dat wordt steeds moeilijker.

In welke van de fase van de ziekte je ook zit: het is belangrijk om te blijven bewegen. Ook om andere klachten te voorkomen, zoals broze botten, verstopping of hart- en vaatziekten. Wij kunnen je met fysiotherapie helpen actief te blijven. Dat kan bij je thuis of in de praktijk.

Aangesloten bij het ParkinsonNet

Wij willen dat jij de beste zorg krijgt. Daarom is onze praktijk aangesloten bij ParkinsonNet. Dat is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiƫnten. In dat netwerk zitten meer dan tweeduizend leden. Van neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten tot verpleegkundigen.

ParkinsonNet zorgt ervoor dat zorgverleners meer kennis krijgen van de ziekte door scholing en onderzoek. En ook organiseert ParkinsonNet jaarlijks een congres. Doordat we bij het netwerk zitten, kunnen we makkelijk samenwerken met andere zorgverleners en moeten we voldoen aan een bepaalde kwaliteit.

Opleiding fysiotherapeut die helpt bij parkinson

Onze fysiotherapeut is gespecialiseerd in parkinson. Deze collega deed na de basisopleiding voor fysiotherapie (HBO) een driedaagse cursus voor de ziekte van Parkinson. Iedereen die deze cursus deed, moet voldoen aan strenge eisen. Zo heeft onze fysiotherapeut vier keer per jaar overleg met andere zorgleners die de cursus deden. Daarbij zijn veel verschillende specialisten.

Meer informatie

Meer Informatie? Lees alles over eerste afspraak, verwijzing en vergoeding.

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.