Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Dieuwke Botschuijver – Sellmeijer

Waarom Dieuwke fluitend naar haar werk gaat:

Het werken als bekkenfysiotherapeut en handtherapeut voelt niet als moeten werken. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en vind het geweldig om mensen te helpen in deze kwetsbare gebieden. Dit geldt voor de bekkenregio maar ook voor de hand- en polsregio. Geef toe, hoe moeilijk is het om iets uit handen te geven?

Het is mooi om te zien dat mensen ervaren dat je kennis en kunde in huis hebt waardoor ze je ook leren vertrouwen en zich kwetsbaar durven op te stellen. Praten over vaak onbespreekbare zaken zijn, bij mij in de praktijk, de normaalste zaak van de wereld. Mensen leren weer te vertrouwen in het eigen lichaam en krijgen hun zelfstandigheid terug waardoor de kwaliteit van leven ook weer toe neemt.

Het werken met kinderen en zindelijkheidsproblematiek is helemaal een feestje. Spelenderwijs leren deze kinderen het lichaam kennen en begrijpen. Waarbij ik de ouders mag begeleiden in dit opvoedproces is heel dankbaar werk.

Dieuwke's CV

Dieuwke studeerde in 2001 af als fysiotherapeut. Na haar studie specialiseerde ze zich in bekkenfysiotherapie. Hiernaast heeft Dieuwke de Allround Opleiding Handtherapie afgerond en de cursussen Perfect Pilates, Zwangerfit en Dry Needling bekkengebied gevolgd.