Slank en Fit!

Sport u slank en fit!

Wilt u, om wat voor een reden dan ook, wat kilootjes kwijt? Dan kunt u bij ons terecht voor de cursus Slank en Fit!. Hierin wordt gezamenlijk bewegen met voedingsadvies gecombineerd.

 

Een gezond gewicht is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door een verkeerd eetpatroon of te weinig beweging zijn de kilootjes er in de loop van de tijd aangekomen. U voelt zich hier niet prettig bij en zou er graag wat aan willen doen. Speciaal voor u hebben wij de cursus Slank en Fit! ontwikkeld. Dit is een programma dat voedingsadvies en beweging combineert. In een 12-weekse cursus werkt u samen met de andere cursisten naar een gezond gewicht en meer zelfvertrouwen. Een gezond gewicht is belangrijk om het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en pijn in de gewrichten te verminderen. Daarnaast krijgt u meer energie en is het vooral gezellig om met elkaar in beweging te komen.

Voeding en beweging

Voeding is oorspronkelijk bedoeld als brandstof voor het lichaam om te kunnen functioneren. Tegenwoordig is dat niet meer de enige reden om te eten. Nee, we eten ook omdat het gezellig is, omdat het lekker is, uit verveling, frustratie en ga zo maar door. Aan de andere kant verbruiken we steeds minder energie omdat het werk lichamelijk niet zwaar is, en we steeds vaker de auto pakken. De balans tussen energieopname (voeding) en energieverbruik (beweging) is daardoor verstoord.

Voor wie?

Zowel beginnende sporters als mensen met meer sportervaring zijn welkom, want er wordt een programma speciaal voor u op maat gemaakt. U wordt door een fysiotherapeut en een voedingsdeskundige persoonlijk begeleid in het behalen van uw doelen. Wel is het belangrijk dat er geen medische redenen zijn om niet te mogen sporten. Overleg eventueel hierover met uw huisarts.

Werkwijze Slank en Fit!

Het programma wordt vooraf gegaan door een intake, waarbij een aantal vragenlijsten worden doorgenomen en een aantal lichamelijke testen worden gedaan. Naast het gewicht, zal ook het vetpercentage, de buikomvang en de bloeddruk worden gemeten. U wordt gevraagd om uw trainingsdoelen en voedingsdoelen aan te geven en er wordt gekeken naar eventuele blessures. Aan de hand van de uitslagen van de testen en uw wensen wordt een persoonlijk oefenschema gemaakt. Met dit oefenschema gaat u aan de slag.

Opbouw Slank en Fit!

De cursus Slank en Fit! duurt 12 weken en zal bestaan uit 2 sessies in de week. Tijdens deze sessies krijgt u verschillende vormen van bewegen aangeboden. Hierdoor ervaart u vanzelf wat u leuk vindt, zodat u na de cursus kunt blijven bewegen.
Tijdens de cursus krijgt u voorlichting over bewegen en voeding met praktische tips voor thuis. Elke week wordt u gewogen zodat u uw vorderingen kunt bijhouden.
In de twaalfde week vindt de evaluatie plaats. De testen van de intake worden herhaald en samen met u wordt bekeken in hoeverre u uw trainingsdoelen en voedingsdoelen heeft gehaald. Tevens krijgt u een vervolg advies.

Algemene informatie

Meer informatie vindt u op de pagina's Cursusduur en kosten en Algemene voorwaarden. Telefonisch kunt u contact met ons opnemen via 0318-575165 of stuur een mail via het contactformulier.