Sporten Op Maat

Bewegen: gezond en nog leuk ook!

Voor jong en oud, met of zonder lichamelijke klachten.

Vaak zie je dat juist mensen met lichamelijke klachten minder bewegen dan mensen zonder lichamelijke klachten. Deels komt het omdat mensen met lichamelijke klachten moeite/beperkingen ondervinden in het bewegen en deels omdat men bang is dat door het bewegen de klachten verergeren. Ze willen wel bewegen/sporten maar durven niet.

Ook als u moeite/beperkingen ondervindt in het bewegen, is het heel goed mogelijk om binnen grenzen van die beperkingen te bewegen/sporten. Het is vaak zelfs mogelijk om die grenzen te verleggen of te zorgen dat u minder snel achteruit gaat.
Als u regelmatig beweegt/sport, verbetert uw conditie, spierkracht, coördinatie en evenwicht.
U voelt zich beter en krijgt meer zelfvertrouwen.

U zult zien dat de handelingen in het dagelijks leven u makkelijker afgaan. Wellicht kunt u na een tijdje trainen onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut gaan sporten bij een reguliere sportvereniging. Wij willen, door het geven van Sporten op maat, een brug slaan van het niet durven bewegen/sporten naar bewegen/sporten met plezier en eventueel sporten bij een reguliere sportvereniging.

Hoe zien onze cursussen er uit?

Als u zich aanmeldt, krijgt u van ons twee of drie vragenlijsten. Deze kunt u thuis, op uw gemak, invullen en hierna meenemen naar de intake. Met de vragenlijsten proberen we inzicht te krijgen in uw wensen en mogelijkheden. Zie ons cursusaanbod om te kijken of er wat voor u bij zit.

De intake

Tijdens de intake worden de vragenlijsten met u doorgenomen en worden er een aantal lichamelijke testen gedaan. Aan de hand van de uitslagen van de testen en uw wensen wordt een persoonlijk oefenschema gemaakt.

Afhankelijk van het soort cursus is de duur 12 weken of 24 weken en traint u één of twee keer per week.Aan het einde van de cursussen vindt een evaluatie plaats, wederom met vragenlijsten en lichamelijke testen. Hierna volgt een vervolg advies.